Kjemp for livet – faste 2018

mars 11, 2018

Noen ganger kjennes livet som en kamp, uten at det burde vært sånn. Mens andre ganger burde vi tatt en kamp, uten å gjøre det.
«Kjemp for alt hva du har du kjært», heter det i en salme. Det gode som betyr noe for oss krever betydelig innsats og slit. Og ikke bare forsvar mot det som vil ødelegge, men også aktiv motstand. Våre liv og relasjoner blir sjeldent bedre av seg selv, og gale valg og enkle løsninger kan få dramatiske konsekvenser. Tekstene vi skal lese denne fasten i Oslo misjonskirke Betlehem handler om dette. Vi skal høre uttrykk som «synden ligger klar ved døren», «han som står, passe seg så han ikke faller!» og «stå i mot djevelens listige grep». Tekstene forteller om Guds motstander, han som i tekstene kalles ødeleggeren og Anklageren, men ikke minst handler de også om Jesus Kristus – seierherren og vår hjelper i striden. Faste er en tid for ettertanke, forenkling og omvendelse. En tid for å kjenne på hva som virkelig er kjært for oss, og hva i og utenfor oss som har potensiale til å true det.
Fasten er tiden frem til korset, hvor Jesus kjempet for Livet.

Translate »