Aksjon hjertevarme – fra hjerte til hjerte

februar 6, 2019

Aksjon hjertevarme 2019 samler inn penger til skolefritidsordningen Esperanza i hovedstaden Bogota i Colombia, der barn og unge blir sett, verdsatt og utrustet for framtiden. Esperanza betyr håp på spansk, og det er nettopp det denne skolefritidsordningen gir barna og familiene deres. Rundt 120 barn og unge går  nå på Esperanza.

 

Esperanza

Kontordøra til lederen Maria står alltid åpen for barn og voksne som trenger å prate. Mange barn i hovedstaden Bogotá lever under krevende forhold. Noen har ikke et hjem, andre har vært på flukt i eget land. Mange må klare seg med ett måltid om dagen, og flere av dem har aldri fått feire bursdag eller jul. Mange foreldre er fraværende; de jobber lange dager, noen soner fengselsstraff og andre er påvirket av rus. En slik hverdag gjør det vanskelig å konsentrere seg om skole og lekser.

På Esperanza får barna erfare en annen virkelighet. Her finnes det voksne som ser og bryr seg, og som ønsker å utruste barna best mulig til livet videre. Her er det rom for å gråte, og erfarne voksne som hjelper å bearbeide vanskelige opplevelser. Leksehjelp, et varmt måltid, mye lek, skuespill, nye venner, bursdagsfeiring og foreldreveiledning hører også med. Ikke minst får barna både fortalt og erfart at de er verdifulle, har noe å bidra med og er høyt elsket.

Alle barn har rett til utdanning.

Utdanning er viktig for utvikling, både for enkeltpersoner og for samfunn. Kunnskapen og ferdighetene man lærer på skolen gir et godt grunnlag for å forbedre sin livssituasjon. På den måten representerer utdanning en viktig vei ut av fattigdom. Man blir bevisst sine rettigheter, lærer å samarbeide, får nødvendig kunnskap om hvordan man kan delta i samfunnet og får bedre muligheter for jobb og inntekt senere i livet.

Jesus hadde fokus på enkeltmennesker og på samfunnet. Han delte de gode nyhetene om Guds rike og forandret menneskers hverdag med barmhjertighet, rettferdighet, visdom og legedom. Jesus hadde også et spesielt hjerte for de minste; barna. Denne kombinasjonen av evangeliet i ord og handling ønsker vi å fortsette med, gjennom å støtte skolefritidsordningen Esperanza.

Gi fra hjerte
Et av de første ordene du lærer på en reise til Colombia er corazón – hjerte. Colombianere lever med hjertet på utsiden, og selv ikke dyp fattigdom og langvarig konflikt har tatt knekken på livsgleden og gjestfriheten som preger dette folket.

La oss, gjennom Aksjon Hjertevarme, gi fra hjerte til hjerte!
Du kan bidra på Vipps 87060 eller på bankkonto 30001525847

Translate »