Aktuelt>Ungdomspastor Daniel
17.01.2020
Ungdomspastor Daniel

Etter fire år som ungdomsarbeider her i kirka, sier Daniel Brændeland at han følte seg klar til å ta på seg rollen som ungdomspastor offisielt. Både han og vi som kjenner han, vet at han både praktisk og relasjonelt allerede fylte denne rollen i alt han er og gjør. Han drives og motiveres til arbeidet av hovedsaklig to ting: For det første opplever han seg sendt av Gud til kirka vår for denne perioden, og derfor deltar han i Guds virke her. For det andre synes at at det er skikkelig gøy og meningsfullt å jobbe med ungdommer: "Å jobbe med ungdom er en kilde til glede (og til frustrasjon til tider)." Hans viktigste ansvar i tjenesten er ungdommene, men han deltar også i pastorfellesskapet i samtaler og møter om kirka som helhet.

Daniel kom til OmB fra det glade Sørlandet, etter et år på Ansgar Bibelskoen. Da gikk han rett inn i jobben som ungdomsarbeider. Til hverdags studerer han master i teologi, med spesialisering i Det Nye Testamentet. Når han ikke er på Intro, leder konfirmantsamlinger eller taler - spiller han en del brettspill og prøver etter beste evne å trene. Vi vet at han har meget god humor, og han forteller at han har prøvd seg på stand up-scenen et par ganger!

Som ungdomspastor drømmer han om at kirka skal være et godt sted å være for de unge, et godt sted å bli kjent med Jesus og et godt sted å bli sendt fra. Han fortsetter: "Om ungdommene ikke opplever en varm, nådefull atmosfære, tror jeg ikke det nytter å formidle noe til dem. Om vi ikke presenterer Jesus, så skjønner jeg ikke poenget med hva vi driver med. Og om ungdommene ikke drar fra ungdomsarbeidet forandret il hverdag og fremtid, så lurer jeg på hva vi egentlig har drevet med."

Vi er veldig glade for at Daniel takket ja til stillingen som ungdomspastor, og ønsker han Guds velsignelse i tjenesten.

Veien hit