Aktuelt>Fra nå er søndagen internasjonal!
12.02.2020
Fra nå er søndagen internasjonal!

Nå er det ikke bare lenger én menighet som feirer gudstjeneste i Oslo misjonskirke på søndager, det er to! Oslo International Family Church har flyttet inn. – En skikkelig berikelse for oss, sier pastor Erik Andreassen.

Oslo International Family Church (OIFC) er en liten og ganske ny, internasjonal menighet. Formelt tilhører de Baptistsamfunnet. 9 nasjoner er representert, fra Afrika, Asia og Europa. De har gudstjenester på engelsk, og barna har en viktig plass i menigheten. OIFC hadde sitt utgangspunkt i et bibelskolemiljø, og har eksistert siden 2013. De har de siste årene hatt gudstjenester i menighetshuset til Nordstrand menighet, og nå har de flyttet til Abildsø.

- Vi har gjennom årene fått en rekke henvendelser fra menigheter som trenger husrom, men av ulike årsaker har det ikke vært aktuelt. Nå ligger det en relasjon i bunn, og denne gangen var det vi som tok initiativet, sier hovedpastor i Oslo misjonskirke Betlehem (OmB), Erik Andreassen.

Dessverre er det en mangel på gudstjenestelokaler i Oslo, spesielt for immigrantmenigheter. Mange møtes i dårlig egnede lokaler, eller har ikke lokaler i det hele tatt. Omtrent en fjerdedel av de som møtes til gudstjeneste på en søndag i Oslo, gjør det i en av byens immigrantmenigheter. Nordstrand menighet har vært et godt vertskap for OIFC, og det er ikke derfor de nå har tatt imot invitasjonen om å flytte til Abildsø.

Fra nå er søndagen internasjonal!

- Vi er glade for å bli invitert til Oslo misjonskirke. Vi ser frem til fellesskap, og spesielt har det vært bra for oss med bedre lokaler til barna våre. Our kids got heaven on earth, sier Paul Omaiyo.

Paul Omayio er pastor i OIFC. Han har utdanning fra Kenya, har en mastergrad fra MF, og holder for tiden på med sosionomstudiet. Han jobber også i KRIK. Pastorjobben gjør han ulønnet. Paul sier at det først og fremst var muligheten for tilhørighet og relasjon, som var viktig for han og menigheten.

-  OIFC er leietager hos oss, til en rimelig penge, så det er ikke økonomi som er motivasjonen her. Men vi tror det vil være bra både for OmB og for OIFC at vi holder til i samme hus. Ønsket er at vi reelt skal oppleve oss som den familien vi er i Kristus, selv om vi er selvstendige menigheter, sier Andreassen.

OIFC kommer til å ha sine gudstjenester på søndager kl. 14.00, foreløpig i ungdomssalen. De vil også ha bønnemøte og bibelstudier på andre dager.

- Det er bra kirken vår kan bli brukt enda mer som kirke, også på tidspunkter når den ellers står tom. Men målet er ikke at vi skal se hverandre minst mulig, tvert imot. Vi håper å finne gode måter å samarbeide på, der det er naturlig, sier Erik Andreassen.

--

(Bildet: Fra OIFC første gudstjeneste i OmB. Mennene stod for hele gudstjensten og for all matlaging, i anledning morsdag.)

Du finner OIFC på Facebook.

Veien hit