Aktuelt>Velkommen til trygg kirke!
13.08.2020
Velkommen til trygg kirke!

Vi ønsker deg velkommen til å delta på gudstjeneste sammen med oss! Vi arrangerer gudstjeneste kl. 10 og kl. 12, bortsett fra en søndag i måneden hvor vi har alternativt opplegg. Gudstjenestene varer en drøy time. Vi forholder oss til det som enhver tid er myndighetens retningslinjer, og tar smittevern på alvor. Vi vil ikke at noen skal bli syke av å være hos oss. Det skal være trygt for deg å komme til kirken, og trygt for andre å møte med deg i kirken. Du kan være en av dem som er syk, uten å vite det. For å få til trygg kirke, er det først og fremst det grunnleggende som gjelder, som over alt ellers:

• Er du syk? Hold deg hjemme.
  • Vask hendene.
  • Hold avstand.
  • Registrer deg ved oppmøte.

Her kan du lese mer om våre konkrete tiltak for gudstjenestene nå:

Før og under gudstjenesten:

• Utenfor kirken registrerer vi alle som kommer til gudstjeneste, av hensyn til eventuell smittesporing. Si ditt etternavn om du vet vi har din kontaktinfo. Er du ny hos oss, må du skrive deg inn, etter å ha spritet hendene.
  • Alle spriter hendene på vei inn i kirken.
  • Gå rett inn i salen, og finn deg en plass. Alle stolene står med riktig avstand. Vi har stoler satt ut for dem som kommer alene, to sammen, og familier med barn. Vertskap vil ved behov hjelpe deg å finne en plass.
  • Bordene i kafeteriaen kan ikke benyttes.
  • Galleriet er reservert voksne uten barn. Voksne uten barn kan også sitte nede i salen.
  • Det er ikke mulig å benytte garderoben. Ta med klær til plassen din.
  • Alle dører i kirken står åpne, eller åpnes og lukkes av én person som har dette som oppgave.
  • Bli sittende på din plass frem til gudstjenesten er ferdig, med unntak av når du eventuelt går til nattverd.
  • Nattverden gjennomføres med særkalker, og alt til nattverden er gjort klart med fokus på smittevern. Det vil ikke være andre bønnestasjoner samtidig med nattverden. Vi stresser ikke og står ikke tett sammen i køen.
  • Personer over 70 år og personer i andre risikogrupper, får ikke delta i frivillige oppgaver, selv om de gjerne vil. Vi vet mange av dere gjerne vil!
Velkommen til trygg kirke!

Etter gudstjenesten:

• Forlat plassen din og bli ikke stående inne over tid for å prate med andre.
  • Inntil videre serverer vi ikke kirkekaffe.

For dere med barn:

• Alle er sammen i salen i ca. 15 minutter i starten av gudstjenesten. Det er en viktig verdi for oss.
  • Når man er i salen må barn hele tiden sitte på plassen sin sammen med en voksen.
  • Barna går til barnekirken i puljer, slik at det ikke blir trengsel.
  • Når barna har forlatt salen, kan de ikke komme tilbake igjen i salen mens gudstjenesten pågår.
  • Om du må følge barnet ditt til barnekirken, men ikke være der, kan du komme inn i møtesalen igjen, når du har spritet hendene på nytt.
  • Det er faste grupper i barnekirken, og ikke flere enn 20 deltagere pr gruppe. Barn og foreldre kan ikke bevege seg mellom grupper/rom.
  • Barna hentes av foreldrene utenfor ulike utganger av kirkebygget, rett etter gudstjenesten. Hvilket område som gjelder ditt barn, blir det orientert om på gudstjenesten.

I tillegg vil vertskapet på gudstjenestene ha egne instrukser for merking, renhold av rom, overflater m.m.

Hva skjer om det viser seg at noen på gudstjenesten var syke?

• Da vil vi som arrangør få beskjed av kommunens «smittesporere», og vi vil orientere alle som var tilstede.
  • Det er opp til myndighetens «smittesporere» å avgjøre hvem som blir å regne som den smittedes «nærkontakter». Det er «nærkontakter» som eventuelt må i karantene.
  • Utgangspunktet er at man må ha vært nærmere enn to meter, i mer enn 15 minutter, for å bli regnet som nærkontakt. Det vil si svært få av de du er sammen med på gudstjeneste, blir å regne som potensielle nærkontakter.

Veien hit