Aktuelt>Jul i Betlehem igjen!
26.11.2020
Jul i Betlehem igjen!

Oslo misjonskirke Betlehem inviterer igjen til fellesskap for små og store i advent og jul. Menigheten inviterer til samlinger i flere ulike kanaler, og i år gjenoppstår også Jul i Betlehem-gudstjenestene.

På grunn av koronasituasjonen blir alle søndager ut året, og julaften, gjennomført på digitale plattformer.

-Vi gleder oss til å skape gode øyeblikk i denne adventstiden, selv om det i hovedsak må skje på skjerm. Heldigivis har vi fått god erfaring i det, dette året, sier Erik Andreassen, hovedpastor i Oslo misjonskirke Betlehem.

I adventsgudstjenesten kl. 11.00, som sendes direkte på Facebook, vil ulike gjester delta, slik det også var i 2015, sist Jul i Betlehem-gudstjenestene ble arrangert. I tillegg blir det god musikk og livsnær forkynnelse.

- Vårt mål er å lage fine og utadvente gudstjenester, som det er lett for alle å dele med venner og familie, sier Erik.

Jul i Betlehem igjen!

I november har menigheten fått god erfaring med å ha direktesendte gudstjenester tilrettelagt for barn og familier, i videoverktøyet Zoom. Mange familier har deltatt hjemmefra, og i advent fortsetter dette. Tittelen på disse samlingene blir “Kongen i Betlehem”. Margot Amlie Dahl, barne- og familiepastor, sier hun også gleder seg til å hilse på nye familier.

I adventstiden blir det også gjensyn med to andre samlinger fra våren, livestream på søndager for tweens og ungdommer, og de direktesendte morgenbønnene. Ungdomspastor Daniel Brændeland er klar for å møte ungdommene på YouTube.

- Vi hadde så mye gøy på livestreamen i vår, og jeg gleder meg til sprell og nye påfunn i advent, sier Daniel.

Sendingene på YouTube blir samtidig med gudstjenesten kl. 11.00, og også på hverdagene blir det direktesendinger gjennom hele advent. I vår ble det hold over 100 morgensamlinger på Facebook. Morgenbønnen har en enkel ordning, med veksellesing, dagens bibeltekst og Vår Far. Pastor Per A. Noreng har ansvaret for morgensamlingene.

-De direktesendte morgenbønnene ble en viktig start på dagen for mange i vår. Adventstiden er en forberedelsestid til jul, og det å følge de daglige lesningene vil være et fint pulsslag, og gi en ekstra dimensjon til adventstiden, sier han.

Selvom det er begrensninger på innendørs arrangementer, er det fortsatt mulig å møtes ute, og i hjemmene, i begrenset grad.

- Vi håper å få til noen møtepunkt i desember hvor vi kan se hverandre i ansiktet og ikke via en skjerm. Akkurat hvordan det skal skje, har vi ikke klart ennå, og det avhenger også litt av signaler fra myndighetene. Men vi vil også oppfordre folk til å tenke gjennom om det er noen man kan invitere hjem på søndag for å oppleve gudstjenesten i fellesskap, over en kaffekopp, sier Erik Andreassen.

Følg med på nettsidene og meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdatert informasjon. Følg oss også gjerne på Facebook og Instagram.