Aktuelt>Aksjon Hjertevarme 2023
01.03.2023
Aksjon Hjertevarme 2023

 

I årets Aksjon Hjertevarme er fokuset på å støtte arbeidet med mental helse i Afghanistan, som er en viktig del av et større, helhetlig tilbud til lokalbefolkningen. Misjonskirken har støttet arbeid i Afghanistan i over 20 år gjennom en lokal helseorganisasjon.

Etter over 40 år med krig og konflikt, vokser nå flere generasjoner opp uten å kjenne til annet enn krig og uro. Over halvparten av befolkningen opplever psykiske helseutfordringer og vedvarende psykisk stress. For en av fem av disse utvikler det seg til psykiske lidelser som går hardt utover hverdagsfunksjonen, som er preget av langvarig fattigdom, krig, konflikt og kjønnsdiskriminering. Det er et stort gap mellom de som trenger behandling og de få som faktisk får tilgang til psykisk helsehjelp. 

Arbeidet vi støtter har base ved senteret for mental helse i Herat. Her får pasienter behandling, og helsepersonell får opplæring i diagnostisering og behandling av psykiske lidelser. Lokalt helsepersonell fra andre deler av regionen får opplæring innen psykisk helse slik at de står bedre rustet til å møte pasienter med psykiske utfordringer og vet hvor de kan referere videre ved behov. Vår samarbeidsorganisasjon har nå startet to prosjekter i to provinser, Herat og Ghor. Mennesker med psykiske lidelser skal ha enkel tilgang til behandling, oppleve bedre støtte og forståelse fra familie og lokalsamfunn, og få hjelp med praktiske og sosiale behov som inkludering i arbeidsliv og sivilsamfunn.

Bli med og les mer årets Aksjon Hjertevarme her!

Kontakt oss

Adresse:
Oslo misjonskirke Betlehem
Langerudhaugen 1
1187 Oslo 
23 16 80 60
kontor@oslomisjonskirke.no

Org.nr: 971435453

Konto: 3000.16.19000
VIPPS: #10486

Finn frem

123 movies
embedgooglemap.net
Powered by Cornerstone