Studenter og 20+

Er du mellom 18-26 år, er du velkommen til å bli en del av Emmaus*! Sammen med andre studenter og 20+ inviteres du hjem til mennesker i kirken vår, for å dele liv og tro, og være en del av et fellesskap. Hybel- og kollektivlivet i Oslo har sine store fordeler, men det er også veldig deilig å komme til et annet hjem iblant, og spise en god middag i hyggelig lag. Kanskje blir du også venn med noen i en helt annen generasjon enn deg selv?

Hva?

Emmaus - vårt tilbud til studenter og unge voksne. Basert på grupper av 5-8 personer i alderen 18-26 år, hvor en av dem leder gruppa.

Når?

Gruppa samles en hverdag annenhver uke, fra kl. 17-21. I tillegg samles alle gruppene til noen samlinger i løpet av semesteret, blant annet en tur. Planen er å starte opp med grupper igjen i august 2021.

Hvor?

Gruppa samles hjemme hos personer som går i Oslo misjonskirke Betlehem. Det kan være barnefamilier, par uten barn og enslige. Gode folk som vi har headhuntet for oppgaven :)

Hvordan?

Studenter og 20+
Familien Benestad er en av familiene som er vertskap for en Emmaus-gruppe. Bjørulf er prest og jobber i KRIK, og Lena er sykepleier.

En kveld består av:

• Å lage middag sammen.
  • Å snakke sammen med gruppa og de som bor i vertshjemmet. Samtalen tar utgangspunkt i "caser" som deltagerne bringer inn i gruppen.
  • Kvelden avsluttes med en enkel, gudstjenestelignende samling.

Alle som blir med vil få mulighet til å være med å utvikle opplegget, og gi tilbakemelding på hvordan det fungerer.

Vil du være en del av Emmaus? Send en e-post til emmaus@oslomisjonskirke.no.

*Hvorfor "EMMAUS"?

Det finnes en historie i Bibelen (Luk 24), om to disipler. De har vært i gjengen til Jesus, men så kommer påske og alt blir forandret. Jesus, som de hadde trodd og fulgt, dør på et kors og alt håp er ute. De går hjemover, fortvilet og forundret, og på veien "kom Jesus selv og slo følge med dem." Så begynner en samtale om tro og bibel, før de kommer hjem til landsbyen Emmaus, hvor de spiser sammen. Først da forstår disiplene hvem de har gått sammen med.

Dette er en historie om endring, ærlighet, samtale, tro og fellesskap, og hvor Jesus er tilstede i alt. Denne historien inspirerer oss, og derfor har vi tatt navnet "Emmaus" - hjem - tro - måltid.