Aktuelt>Pastorsamling og frivillig stab
21.10.2019
Pastorsamling og frivillig stab

Torsdag i forrige uke var det fullt hus fra morgen til kveld. Frivillig stab, her representert ved Stig Olsson, fikk gleden av å lage og servere lunsj til pastorene i Misjonskirkene på Østlandet som kom til samling ledet av Anne Margrethe Mandt-Andfindsen.

Hva er egentlig en pastorsamling? Pastor Per A. Noreng forklarer: "Når kollegaer samles 2-3 ganger i halvåret er det som oftest i stua vår på Abildsø vi møtes. Når det er med nye i fellesskapet, og det er en stund siden vi har vært sammen, er det ofte en delerunde med oppdatering av hva som viktig for den enkelte nå. Det er som regel en bibelsamtale i begynnelsen. Vi leser en tekst sammen, bruker noen minutter hver for oss til å reflektere og se hva som berører oss i teksten denne dagen. Denne torsdagen var det teksten fra Johannes 21 der Jesus spør Peter om han elsker Jesus som var i fokus."

Per forteller videre at det alltid er godt å høre hva som ble viktig når en har delerunden etter tekstlesingen. Det er stor bredde i det som deles og det oppleves reelt at Guds ord er levende og taler til hver enkelt. Etter lunsj og tid til samtale, var det den aktuelle filmen "Disco" som var utgangspunkt for både en innledende betraktning ved menighetsrådgiver Kjell Birkeland og påfølgende samtale.

Veien hit