Aktuelt>Åpner endelig dørene for barna, igjen.
13.08.2020
Åpner endelig dørene for barna, igjen.

Vi er glade for å kunne invitere til gudstjenestene igjen, og spesielt for barnas skyld. Vi vet det er viktig, og vi skal gjøre hva vi kan for at det skal være så trygt som mulig for alle, sier Erik Andreassen, hovedpastor i Oslo misjonskirke Betlehem.

11.mars, dagen før regjeringen «stengte» landet, var Oslo misjonskirke Betlehem en av de første menighetene som meldte at de inntil videre ikke ville ha fysiske gudstjenester. Søndag 16.august, drøyt fem måneder etter, åpne menigheten for første gang igjen dørene forsiktig for gudstjenester hvor også barn kan være tilstede. I en uke med fokus på en økende smittetrend, velger OmB likevel å åpne for gudstjenester som vil trekke flere deltagere enn hva det har vært gjennom sommeren.

- Vi tar smittevern på alvor, og følger myndighetenes retningslinjer. Vi er forberedt på at koronasituasjonen kan bli svært langvarig, og har landet på at vi til enhver tid vil være kirke på en best mulig og trygg måte, så lenge det er innenfor de gjeldende retningslinjene. Det blir vanskelig om vi selv skal vurdere fra uke til uke basert på grafer og overskrifter, sier Andreassen.

For å ha mulighet til større avstand, og at alle som vil skal kunne komme, blir det arrangert to like gudstjenester, kl. 10 og kl. 12. Ut fra antallet som kom på gudstjenester før koronasituasjonen, ser staben det foreløpig ikke som nødvendig med påmelding til gudstjenestene, men alle må registrere seg ved oppmøte. I en spørreundersøkelse utført blant menighetens aktive, fordelte de seg likt på de to klokkeslettene når de selv skulle velge foretrukket tidspunkt. Det vil være tilbud for barn på begge gudstjenestene.

Åpner endelig dørene for barna, igjen.

- Vi har en fantastisk gjeng med frivillige ledere i barnekirken. Mange har svart de gjerne kan bidra på to gudstjenester samme søndag. Det gjør det mulig for oss å ha et bra tilbud for flere aldre og i grupper på mindre enn 20 barn, sier barne- og familiepastor Margot Amlie Dahl.

Én søndag i måneden blir det lagt opp til alternative samlinger eller kun gudstjeneste på nett. Første samling er en menighetsutflukt 30.august, og hva som skjer senere er enda ikke bestemt.

- Vi gjør dette både for å redusere den totale belastningen på frivillige og stab når det blir doble gudstjenester, men også for å bruke denne situasjonen til å være menighet på andre måter, sier Erik Andreassen.

I tillegg har menigheten innført begrensning på hvem som får delta som frivillige på gudstjeneste.

Åpner endelig dørene for barna, igjen.

- Vi har en skikkelig gullrekke av folk som er sytti pluss, og som gjerne bidrar som frivillige, også nå i denne fasen. Men vi har bestemt at de ikke får lov, og det gjelder også alle i andre risikogrupper. Det gjør at vi andre må bidra litt mer og den utfordringen tror vi menigheten tar, sier pastor Per A. Noreng.

I undersøkelsen som ble utført blant menighetens aktive, var det også flere som svarte at de ikke vil eller kan delta på gudstjenester i den nåværende situasjonen. Det kan være folk i risikogrupper, mennesker som jobber i helsevesen eller har andre begrensninger via jobb. Derfor vil OmB fortsatt streame gudstjenestene. Det er gudstjenesten kl. 12 som blir sendt direkte på Facebook, men i motsetning til tidligere blir den ikke liggende ute, man må se den direkte.

- Vi har fått god erfaring med å sende gudstjenester via nett i månedene som ligger bak. Nå blir gudstjenestene tilrettelagt for dem som er tilstede i kirken, men vi vet at for mange vil det likevel være verdifullt å kunne følge gudstjenesten hjemmefra. Dette vil også være et godt tilbud til mennesker utenfor vår menighet som ikke har anledning til å være med på en gudstjeneste der de bor, sier Andreassen.

Her kan du å lese OmB plan for smittevern på gudstjenestene.

Her kan du melde deg til vertskapsdugnaden høsten 2020.

Veien hit